Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Χ.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιήθηκε μέσα στη διακινήσιμη εβδομάδα η  εκδρομή μας  την 16η-17η και 18η  Απριλίου στην πρωτεύουσα! Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα καλό ζέσταμα εν όψεως κατασκήνωσης.

Η άφιξη του ραντεβού μας στην ώρα της και το ξεκίνημα καλό και ζωηρό. Ο Δημήτριος γνωστός ως »ZIKOS TRAVEL», από την πρώτη στιγμή, έδειξε να προσαρμόζεται πλήρως στο γενικό κλίμα της παρέας. Συντονιστής της εκδρομής και αεράτος στο μικρόφωνο ο κ.Απόστολος Σουτόπουλος καθηγητής Θεολογίας, αφού μας έκανε την προσευχή και μας κήρυξε το Θείο λόγο, είχε την φαεινή ιδέα να παίξουμε πρόσωπα,ζώα,φυτά κ.τ.λ.,το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται!

Πρώτη μας στάση στην Πλάκα στον Ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, Μετόχιον του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι για προσκύνημα όπου είναι μεταφερομένη η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, η οποία βρίσκεται στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων Ιερού Προσκυνήματος του  Πάνσεπτου και Θεομητορικού Μνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Γεθσημανή.

Επόμενος προορισμός ο λόφος του Λυκαβηττού. Μια μοναδική ανάβαση στα 277 μ. ,όπου «χίλιες ματιές ένα όνειρο»!, φτάνοντας στην κορυφή συναντήσαμε το λευκό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Η εικόνα της θέας από εκεί περιγράφεται με «χίλια όνειρα σε μια ματιά»!

Η επιστροφή-κατάβαση από τον Λυκαβηττό στο οικοτροφείο μοναδική ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση από μια τόσο δύσκολη μέρα. Οι ποικίλες συζητήσεις πηγαινοέρχονταν στα διαμορφωθέντα πηγαδάκια, ωστόσο στο μυαλό των περισσοτέρων στριφογύριζε η εικόνα στο γεύμα του βραδινού τραπεζιού που το νιώθαμε ότι μας περίμενε καρτερικά και ο λόγος που συνέβαινε αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίος, διότι μας αποζημίωσε και με το παραπάνω η θέα του club sadwich, το οποίο ομόφωνα ονομάστηκε » τετραώροφη πολυκατοικία «.

Αφού με το καλό την κάναμε ταράτσα, κατεβήκαμε στον από κάτω από αυτήν όροφο για την καθιερωμένη προς την Παναγία βραδινή παράκληση των οικότροφων. Στην συνέχεια το ραντεβού μας με το μορφέα θα καθυστερήσει να πραγματοποιηθεί λόγω ,τι άλλου φυσικά, της » τετραώροφης πολυκατοικίας «. Ο κ. Απόστολος στο καθήκον του κατέβαινε κι ανέβαινε τις σκάλες, έλεγε και ξανάλεγε «παιδιά κοιμηθείτε ο Μορφέας βαρέθηκε να σας περιμένει», μάταια όμως, διότι όλοι εκείνη την ώρα βρισκόμασταν που αλλού στην λεγομένη «ταράτσα», όπου παίζαμε και συζητούσαμε.

 Το πρωί κατεβήκαμε στην τραπεζαρία του οικοτροφείου Μ. Βασίλειος στον -1οροφο ,αφού πλέον είχαμε χωνέψει από το βραδινό φαγητό, για πρωινό γεύμα. Στην συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν με κατεύθυνση το αττικό ζωολογικό πάρκο στα σημεία των συντεταγμένων 37*58’46.05»Ν, 23*54’40.54»Ε. Το πως περάσαμε 5 ώρες μέσα στο μεσημεριανό λιοπύρι παρέα με τα ζώα καλύτερα ρωτήστε εκείνα, τα οποία θα έχουν τόσα πολλά να σας πούν! Η επικρατέστερη  αναμνηστική εμπειρία πολλών θα είναι ο συγχρονισμός και τα άλματα των 6 δελφινιών στην επίδειξη που μας παρουσίασαν. Στο σημείο αυτό πρέπει να μνημονεύσουμε τον κ.Σταθούλια, διότι όχι μόνο μας είχε φροντίσει και για την υλική τροφή την στέγη και όλα τα άλλα(πέραν από την πνευματική), αλλά και η παρουσία του ήταν καταλυτική γιατί η εκδρομή δίχως αυτόν  αφενός μεν δε θα γινόταν και αφετέρου δε με τόση επιτυχία!

Εν συνεχεία μας υποδέχθηκε ο »νεοφανής» Άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης ο οποίος υπέμενε για 8 ολόκληρους μήνες τα φρικτά βασανιστήρια των Τούρκων έως τις 5 Μαΐου του 1426 κρεμασμένος ανάποδα και καρφωμένος με καρφιά στον κορμό μιας μουριάς. Η γυναικεία Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε ένα τόσο ωραία ανακαινισμένο μοναστήρι στο όρος των αμώμων, η οποία φιλοξενείται από τον Άγιο, μας μετέφερε αξίως το ασκητικό πνεύμα των Πατέρων και μας ανύψωσε το αγωνιστικό φρόνημα περνώντας μας ηχηρά το ελπιδοφόρο και συνάμα το νικητήριο μήνυμα της Αναστάσεως.

Επιτέλους, για πολλούς το επόμενό μας ραντεβού ήταν αθλητικού περιεχομένου, ώρα παιχνιδιού και χαράς! Οι Χ.Α της Γ.Ε.Χ.Α. Αγίας Παρασκευής με ανυπομονησία αλλά και με πίτσα, γλυκά και αναψυκτικά μας περίμεναν για μια φιλική ξενάγηση στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου περιεβάλλοντας μας με αυξημένο πνεύμα αδελφικότητας μιας και εμείς ήμασταν καταπονεμένοι από το γεμάτο και ασφυκτικό πρόγραμμα της εκδρομής. Παρόλα αυτά ,και κόντρα στα προγνωστικά, στους δύο αγώνες που ακολούθησαν νικήσαμε αντίστοιχα. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα ευγενής άμιλλας κρατώντας για ακόμη μια φορά πολύ ψηλά το ιδεώδες του αθλητισμού.Εύγε! παλληκάρια των Αθηνών, όπου δείξατε έμπρακτα ότι η αγάπη σας δεν περιορίζεται από δύο προσωρινές ήττες. Εις το επανιδείν!!

Η επιστροφή στο οικοτροφείο μας φανέρωσε μια μεγαλοπρεπέστατη συνάντηση για τους μεγαλυτέρους και γνωριμία για τους μικροτέρους,με τρεις αξιαγάπητους αδελφούς, την οποία φυσικά είχε σκαρφιστεί για άλλη μια φορά ο κ.Σταθούλιας. Ο κύριος λόγος που γινόταν αυτό το ξεχωριστό δείπνο, ήταν η παρουσία του αρχιμανδρίτη π.Χριστοδούλου Κογιώνη. Ο άνθρωπος που για εννέα συναπτά έτη πανάξια παρέλαβε και παρέδωσε την πνευματική σκυτάλη στον ιεραποστολικό σύλλογό μας και σε ολόκληρη δίχως ίχνος υπερβολής Γιαννιώτικης κοινωνίας. Οι άλλοι δύο ήταν οι από γέννημα θρέμμα Γιαννιώτες, ο π. Αθανασιος Ντετσικας πρόσφατα χειροτονηθείς και ο κ.Αντώνιος Γούσης διαπρεπής οικογενειάρχης, παλαιά και αξιομνημόνευτα στελέχη.

Η επομένη και τελευταία μέρα της εκδρομής μας έκλεισε με τις επισκέψεις στο πολεμικό μουσείο, όπου κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτε να βγούνε από αυτό, τα συμπεράσματα δικά σας! Εν συνεχεία ανηφορίσαμε στο βραχώδη λόφο της ακροπόλεως ύψους 156 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 μ. περίπου από το επίπεδο της πόλεως των Αθηνών. Τέλος, επισκεφθήκαμε το μουσείο της ακροπόλεως, αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της ακροπόλεως των Αθηνών. Το νέο αυτό κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουνίου 2009.

Έτσι λοιπόν γυρίσαμε στο οικοτροφείο για μεσημεριανό και απολαύσαμε τις τελευταίες λιχουδιές που μας είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της κουζίνας. Το διαμορφωθέν κλίμα ανεπανάληπτο με τον κ. Σταθούλια να είναι εμφανώς συγκινημένος στην αναχώρησή μας για τα Ιωάννινα. Αφού τον ευχαριστήσαμε και χαιρετίσαμε τους συγκατοίκους μας οικοτρόφους έστω και για δύο βράδια. Έπειτα ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για την δική μας πόλη, τα ωραία Γιάννενα, όπου μας περίμεναν με χαρά και αγωνία τα δικά μας πρόσωπα. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s