Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αντάξια των παλαιοτέρων εορταστικών εκδηλώσεων αποδείχθηκε και η φετινή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (Ιωάννου της Κλίμακος) 22 Μαρτίου και ώρα 19:30, για την 25η Μαρτίου, στον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο Ιωαννίνων «Απόστολος Παύλος», όπου και ήταν αφιερωμένη στον υμνητή της ελευθερίας Ρήγα Βελεστινλή.

«Ὅποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά».

Ὁ Ρήγας Βελεστινλῆς γεννήθηκε τὸ 1757 στὸ Βελεστίνο τῆς Τουρκοκρατούμενης Θεσσαλίας. Ἡ πνευματική του προσφορὰ καὶ ὁ μαρτυρικός του θάνατος τὸν ἀνέδειξαν σὲ μία πρόδρομη μορφὴ τοῦ πνευματικοῦ κινήματος τοῦ Νεοελληνικοῦ Διαφωτισμοῦ καθὼς ἐπίσης καὶ σὲ πρώιμο ἐθνομάρτυρα ποὺ ἐνέπνευσε τὸν πόθο γιὰ ἐλευθερία στὸν ἑλληνικὸ λαό.

Όσον αφορά, την προετοιμασία αλλά και κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως οι δυσκολίες ήταν πολλές και οι πειρασμοί δεν έλλειψαν, όμως η αποφασιστικότητα για το καθήκον μαζί με το συνεχές γλυκό αεράκι της παρουσίας του Θεού, απομάκρυναν κάθε μαύρο συννεφάκι που δημιουργούνταν, αφήνοντας ξανά απελευθερωμένες τις Ελληνορθόδοξες ακτίνες που έλουζαν αλάργα την κατάμεστη αίθουσα.

Το τεράστιο φορτίο που ένιωθαν οι Χ.Α και η Χ.Φ.Δ (με την επικεφαλή-χοράρχη η οποία για ακόμη μια φορά βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα!) από τις άλλοτε σπουδαίες επιτυχίες, δεν αποτέλεσε εμπόδιο παρά ωθητήριο ανέβασμα, που ως υποψήφιοι πιλότοι και υποψήφιες αεροσυνοδοί ταξίδεψαν αντίστροφα στο χρόνο μικρούς και μεγάλους, σε ύψη ήθους και τιμής συναντώντας και παρασημοφορώντας αυτούς, που δύο αιώνες πριν, μας παρέδωσαν την σκυτάλη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου και Κερκύρας κ.Μάξιμος ανέβηκε στο βήμα και έκλεισε την υπέροχη βραδιά, μοιράζοντας ευχαριστίες σε όλους φανερά ικανοποιημένος από την υπερπροσπάθεια των νέων, αλλά και συνάμα συγκινημένος από το ευωδιαστό άρωμα της ατμόσφαιρας που τόσο διάχυτο σκόρπιζε προσμονή για το επόμενο ραντεβού με την ιστορία!

Να δώσει ο Θεός!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s