Νομίζω αξίζει να το διαβάσετε…

Ένας άσωτος νέος στην Αλεξάνδρεια γοητεύτηκε από την ομορφιά μιας παντρεμένης γυναίκας που ήταν παράδειγμα τιμιότητας και σωφροσύνης.Επειδή κατάλαβε ότι ήταν αδύνατον να την παρασύρει στα δίχτυα του με άλλο τρόπο,πήγε σ’ένα μάγο και του έταξε πολλά χρήματα,αν κατόρθωνε με τη σκοτεινή του τέχνη να τη φέρει στο σκοπό του.

Ούτε έτσι όμως κατάφερε αυτό που ήθελε.Ο μάγος τότε,από εκδίκηση,έκανε να φαίνεται η νέα στα μάτια των ανθρώπων σαν φοράδα.Έτσι τη βρήκε ο άντρας της ένα
βράδυ που γύρισε από τη δουλειά του στο σπίτι του.Απαρηγόρητος για τη
συμφορά,φώναξε τους ιερείς να κάνουν αγιασμό και να προσευχηθούν
γι’αυτήν.Καταλάβαινε πως όλα αυτά οφείλονταν σε διαβολική ενέργεια.Βλέποντας όμως πως δε γινόταν τίποτε,την τρίτη ημέρα έδεσε από το λαιμό τη δυστυχισμένη γυναίκα και την οδήγησε στον Όσιο Μακάριο,που η φήμη του,σαν θαυματουργού,είχε απλωθεί σ’όλη την Αίγυπτο.

Στο δρόμο τον σταματούσαν οι καλόγεροι και τον ρωτούσαν που πηγαίνει εκείνη τη φοράδα.Έτσι ο δυστυχισμένος αναγκαζόταν να διηγείται σ’όλους τη συμφορά του.

Σαν έφτασε στη σκήτη,είπαν οι αδερφοί στον Όσιο,πως ένας άνθρωπος με μια φοράδα πήγαινε να τον επισκεφθεί. -Πώς σας ξεγελά ο διάβολος,τους είπε εκείνος αυστηρά,και βλέπετε έτσι το λογικό πλάσμα του Θεού;Εγώ την βλέπω γυναίκα,όπως είναι στην πραγματικότητα.Πήγε,τέλος,ο άνθρωπος,κι αφού έβαλε μετάνοια στο Γέροντα,του διηγήθηκε το κακό που τόσο ξαφνικά τον βρήκε.Ο Όσιος τον άκουσε με συμπόνοια.Ύστερα έβαλε νερό σ’ένα μικρό
δοχείο,προσευχήθηκε,το ευλόγησε και ράντισε μ’αυτό τη δυστυχισμένη γυναίκα.Τότε την είδαν όλοι με την πραγματική της μορφή.Ο Όσιος τους εξήγησε πως το φαινόμενο εκείνο δεν ήταν τίποτε άλλο από φαντασία διαβολική.Κατόπιν είπε στη γυναίκα συμβουλευτικά: «Μη λείπεις ποτέ από την Εκκλησία,όταν γίνεται Λειτουργία,και να κοινωνείς συχνά,γιατί τούτο το κακό σε βρήκε,επειδή έχεις μείνει πέντε εβδομάδες ακοινώνητη.

Από τη βιογραφία του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου

Advertisements

2 responses to “Νομίζω αξίζει να το διαβάσετε…

  1. Συγκλονιστικό θα έλεγα… Είναι να μην βαλθεί ο διάβολος να καταστρέψει την ηρεμία μας… άπαξ και το αποφάσισε, πιάστε τα κομποσκοίνια!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s