Μπράβο στους Γιαννιώτες!!!

Συνήθως, μέρες εθνικών επετείων συνδυάζονται από εμάς τους νεοέλληνες με μία βόλτα για να ξεσκάσουμε και να χαλαρώσουμε. Χορτάτοι από ύπνο να ξυπνήσουμε πρωί να πάρουμε την παρέα μας και μιας που έχει καλό καιρό και λιακάδα να πάμε στην παρέλαση(βασικά να δούμε γνωστούς, να κάνουμε καλαμπούρι και χαβαλέ με τους μαθητές που παρελαύνουν) και μετά χαλαρά να πάμε για κανένα καφεδάκι σκοτώνοντας την μέρα. Για άλλους δε, είναι μια καλή ευκαιρία (ειδικά αν η γιορτή συνδυάζεται με τριήμερο) για μια εκδρομή εκτός πόλεως.
Χθες όμως στην παρέλαση τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το μεγαλύτερο μέρος της παρέλασης διεξήχθη υπό βροχή η οποία και συνεχώς δυνάμωνε και σε συνδυασμό με το γιαννιώτικο κρύο του Φλεβάρη ήταν μια καλή δικαιολογία για να μείνουν αρκετοί σπίτι τους και για να αναβληθεί η παρέλαση μαθητών, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.
Αντ’αυτού και μαθητές παρέλασαν και πλήθος κόσμου(βλ. φωτογ.) παρακολούθησε την παρέλαση κάτω από τέτοιες συνθήκες. Με τις ομπρέλες ανοιχτές ο κόσμος στεκόταν από την ακαδημία ως το ρολόι και έμεινε μέχρι το τέλος. Εύγε στους μαθητές (και ας μην είχαν ιδέα οι περισσότεροι από βήμα η από παρέλαση) που αδιαμαρτύρητα παρέλασαν καταβρεγμένοι!
Αυτά να τα βλέπουν αρκετοί νεοκουλτουρίαρηδες της «νέας εποχής» και κυρίως κάποιοι πολιτικοί (κυρίως αυτοί που ήταν παρόντες) που θέλουν να καταργήσουν παρελάσεις, γιορτές, επετείους για χάρη μιας «πολυπολιτισμικότητας» και διαφόρων άλλων αστειοτήτων.
ΥΓ. Μπράβο και σε αυτούς που μυστικά αλλά υπερήφανα τραγούδησαν και αυτοί όταν μια παρέα άρχισε να τραγουδά το τραγούδι της Μακεδονίας, την ώρα που η μπάντα του δήμου το παιάνιζε περνώντας από μπροστά τους κάνοντας αρκετά από τα μέλη της, αρκετούς αστυνομικούς και άλλο κόσμο να γυρίσουν και να κοιτούν μα απορία.
Τελικά υπάρχει αρκετή μαγιά….

Advertisements

One response to “Μπράβο στους Γιαννιώτες!!!

  1. Mπράβο,πραγματικά μπράβο!!!Και για τη στάση που κράτησαν όλοι και για το άρθρο!!!!Στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας τα έχουμε θυσιάσει όλα!!!Όλα!!!!Ευχαριστούμε και για το τραγούδι της Μακεδονίας!!!! :))

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s